ponedjeljak, 19. srpnja 2010.

PITAGORIN POUČAK

Pogled prema naprijed
jednak je zbroju stvari
nadohvat ruke
i stvari izvan dohvata.

Pogled prema natrag
istovjetan je zbroju stvari koje
sam imao
i stvari koje nisam.

Pogled prema nebu
ravan je težnji da zadržim stvari
koje imam
i steknem stvari koje nemam.

Pogled prema zemlji
odgovara spoznaji da ću izgubiti
stvari koje su moje
i ne pronaći stvari koje nisu.

Broj komentara: 14:

 1. Najbolja dosad. Višestruko čitana, pjesnički pametno složena. Sjajno.

  OdgovoriIzbriši
 2. Naravno da je pametno složena, pa slijedio sam Pitagorin poučak:))
  No, evo mene sada s prve faze betoniranja, druga faza je sutra i trajat će cijeli dan, a umalo sam imao i sudar prije sat vremena, jer mi je neki lik uletio u traku i da nisam opleo po kočnicama... kakvih kretena na cesti ima, stvarno da ne povjeruješ!

  OdgovoriIzbriši
 3. oho Franjo ti si se prebacio na blogspot :) drago mi je vidjeti te tu :D onaj blog.hr mi je stvarno prešao preko svih granica tolerancije...neću biti kao Lupino :P i ne volim baš usporedbe s Lupinom, budući da on samo fotka gole ženske, bez da se išta posebno trudi i onda je to odlična fotka jer je cura gola, to mi nije zabavno...bok Franjo :)

  OdgovoriIzbriši
 4. Dobro, ali onaj ciklus fotografija "Moji anđeli" bio je sjajan... čisto mi nije jasno kako sam nakon današnjeg dana u stanju razmišljati o takvim stvarima (vidi: moj prethodni komentar)...

  OdgovoriIzbriši
 5. I da, lijepo je nastaviti staru prepisku s Osječanima...

  OdgovoriIzbriši
 6. Ipak sam stavila link do ovog lijepog mjesta, i meni nedostaju dobra stara vremena bloganja, pa mi javi je li to ok ili da izbrišem (s obzirom da neki luđak ima problema sa svima).
  Za nesreće na cesti... ma joj, jeza me hvata, osobito kad znam da ti kao vozač ne možeš ništa kontrolirati, dovoljna je nepažnja druge osobe i ostalo znaš. Dobro da je dobro prošlo. Pozz

  OdgovoriIzbriši
 7. Da ovdje nadopišem... baš sam htio (ali ne mogu kao neregistrirani korisnik) pohvaliti iznimno dobru Natašinu posljednjeobjavljenu pjesmu na njenom blogu. Svaka čast, Nataša!

  OdgovoriIzbriši
 8. Dok ja pokopčam ovdje komentiranje, jel taj blogspot kao blog. hr i blogger?

  OdgovoriIzbriši
 9. Malo drugačije funkcionira, ali to je stvar ukusa. Meni je blogspot najbolji i vrlo je jednostavan, a i tehničke su poteškoće iznimno rijetke, za razliku od, primjerice, blog.hr-a.

  OdgovoriIzbriši
 10. Inače, ovo jest blogger, a ono je bloger.

  OdgovoriIzbriši
 11. e, shvatila sam naknadno, ja sam za tehnikalije veliki i rijetki mujo... :)) Ali zašto se kod svakog komentara moram iznova upisivati. Sad će bit smiješno kad naknadno shvatim i da ne moram. Baš me zanima.

  OdgovoriIzbriši