srijeda, 29. rujna 2010.

ZNAČAJ DOLAZI IZ DRUGOGA PLANA

Svaki pravopisni znak, svaki žlijeb, utor, svako naličje,
svaka moguća zloćudnost,
sve teksture, njihove oholosti i njihove prepoznatljive nepoznatosti,
sve po čemu te pamtim i podrazumijevam,
svaka obrazložena bezrazložnost,
svaka mitoza i svi pastiri na klorofilnim obroncima kambija,

sve magije, sva prokletstva, sve utvare
i sve utaje.
Sve ima svoj poredak u svakodnevnim manifestacijama opstanka.
U identifikaciji otpora.

Na tvojim ramenima, nadasve, zlatno srebro moje.
Na tvojim beatificiranim ramenima.
Tužnim
seizmološkim
tvojim.

Na tvojim ramenima, sudbonosni drugopisu.
Na tvojim dječjim ramenima.
Posttraumatskim.
Hollywoodskim.
Tvojim.

Na tvojim ramenima.



Broj komentara: 13:

  1. Hvala, moja pretežno jedina čitateljice... Vidiš, negdje sam nedavno čitao kako je vrijeme zenita blogosfere prošlo i kako blogosfera, kao takva, postupno odlazi u, ajmo reći, povijest. I baš, shodno tomu, obilazim neke od nama dragih blogova primjećujući sve izraženiju neaktivnost. Sjeti se kako se u blogosferi samo žarilo i palilo prije dvije-tri godine. Osobno mi je nekako najluđa po tom pitanju bila 2008., pa to su bili pravi kružoci. Izgleda da moje odstupanje od Blog.hr-a i nije bilo tako iznimno, već kudikamo više u duhu pravila koje još nitko nije precizirao, ali koje se očito poštuje... Blogeri su "potpisali" za društvene mreže i to me, moram priznati, žalosti. Čim se navikneš na jednu stvar, nameće se druga. U tom virtualnom svijetu stvari se mijenjaju prebrzo za moj ukus.

    OdgovoriIzbriši
  2. Blogovi su za starce, negdje sam pročitao ;-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Da, tako to biva otprilike, godine ne mreži kraće su i od psećih godina... Nešto što je u Hrvatskoj rođeno tek 2004. (uzmemo li Blog.hr kao primjer), sada je prapovijesno.
    Dakle, stoji, nažalost, da su blogovi za starce, kao što se, s vremenom, ista stvar biti s Fejsom i sličnim društveno-mrežnim pizdarijama.
    Nego, Psihoptico, dobro te našao!

    OdgovoriIzbriši
  4. Zanemari par pogrešaka, to mi je od sastavljanja školskoga kurikula:)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Autor je uklonio komentar.

    OdgovoriIzbriši
  6. Znam ja to, jako dobro to znam i nisam ni mislio relativizirati. I tu pomalo crnohumornu sintagmu "moja pretežno isključiva čitateljice" nisam ni kanio vezivati uz blogosferne relacije, već sam priču o "smrti blogova" nadozidao spontano, tragom te šutnje koja obitava na meni zanimljivim blogovima, a gdje je nekoć bilo graje koliko ti Bog dragi hoće.
    Jedino se ne mogu složiti s tvojom završnom konstatacijom - naime, po mom mišljenju, tko piše, taj i govori o sebi. Nekada možda manje izravno, ali govori.

    OdgovoriIzbriši
  7. Uostalom, kako je i Tihomir negdje pročitao (a zapravo nije besmisleno ili je, pak, toliko besmisleno da ima smisla) - blogovi su za starce...
    e, pa tako je to, stari moji, laka Vam noć i sanjajte djetinjstvo!

    OdgovoriIzbriši
  8. PS na Laku noć... Na tragu tvog "jbg", Oso, opalio sam pola kartice teksta koji mi se, gle egoizma!, prilično svidio.
    Sada ćaos! Do poslijepodneva, pretpostavljam...

    OdgovoriIzbriši
  9. Uh, gle kako sam se rano digla da idem brisati ovaj komentar, kad ono ti si ga već uhvatio i još iskomentirao. Neugodno mi je sad. Nego, znaš zašto ovdje nema ljudi, jer ne znaju na kojoj si adresi.

    OdgovoriIzbriši
  10. Nego, ja sam posljednje cijepljenje od egoizma, doživjela kad si mi u facu sasuo da sam ti jednostavno ružna. Bit će od toga neki zgodan pjesmuljak.

    OdgovoriIzbriši
  11. Blog jednostavno traži trud i vrijeme, zato i nije za današnju djecu. Naravno i za (pre)zaposlene starce.
    Pored toga, poželjno je i imati što za reći, što nekako i ne vidim kod ovih mladih ili ih jednostavno ne razumijem.

    OdgovoriIzbriši
  12. Što bi brisala, kada je komentar sasvim na mjestu... što se tiče neposjećivanja, nisam mislio striktno na svoj blog, već na situaciju općenito, pogledaj samo tu tišinu zadnjih dana i kod Marine, a i kod tebe, premda ste uredno na Blog.hr-u, kao da je došlo do jednoga, recimo, objavljivačkoga zasićenja...
    Psihoptice, tvoj komentar vrlo dobro pojašnjava situaciju. Lakše je pucati statuse na Fejsu tipa: "Na kavi sam", "Serem", "Spavam"... dobro, ovo zadnje mogu samo indigo-djeca, ali nema veze...

    OdgovoriIzbriši